(Voor)aanmelden of inschrijven

Wilt u uw kind aanmelden voor de Eerste Leidse Schoolvereniging? Lees dan hieronder verder hoe u dit kunt doen. Bent u zich nog aan het oriënteren op een schoolkeuze? Kijk dan vooral rond op onze website. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding door de school. Daarnaast hebben wij meerdere keren per jaar een open ochtend waar we u graag ontvangen.

Afspraak maken
Wilt u een persoonlijk gesprek en een rondleiding door onze school? Dat kan en bij voorkeur onder lestijd, zodat u de school in een normale setting  kunt zien. U kunt een afspraak maken via de administratie, telefoon 071 – 576 52 66 of via administratie@eersteleidseschool.nl.

Open ochtend
Helaas kunnen wij door de Corona nog geen open ochtend plannen voor dit schooljaar.

Inschrijven van uw kind bij de Eerste Leidse Schoolvereniging

Als de E.L.S. de school van uw keuze is voor uw kind(eren)dan kunt u hier het vooraanmeldformulier downloaden. Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u naar ons toesturen waarna wij u snel zullen laten weten of er een plekje is voor uw kind(eren). Omdat wij onze school niet verder willen laten groeien dan 300 leerlingen, hebben wij maximum aantal leerlingen per geboortejaar. Melden zich meer leerlingen dan wij een plekje kunnen bieden, dan hanteren wij een wachtlijst.

Voor zij-instroom in latere leerjaren geldt eveneens dat wij niet elke leerling kunnen aannemen. Dit omdat wij hebben gekozen voor een maximum klassengrootte op onze school. Neemt u contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Als E.L.S. hebben wij, samen met andere besturen in Leiden, afgesproken leerlingen niet eerder in te schrijven dan op de 3e verjaardag. Gezien de grote belangstelling voor onze school is het mogelijk via een vooraanmelding al eerder aan te melden. De datum van vooraanmelden is tevens de datum die wij hanteren voor de wachtlijst. Rond de derde verjaardag van uw zoon/dochter zullen wij contact met u opnemen om de vooraanmelding om te zetten in een definitieve aanmelding. Een aanmelding is pas definitief als u de aanmeldingsemail bevestigd aan ons retourneert.  Staat uw kind op de wachtlijst, dan zullen wij u eveneens benaderen rond de 3e verjaardag van uw zoon of dochter.

Binnen zes weken na de ontvangst van de definitieve aanmelding ontvangt u van ons een besluit over de toelating van uw kind tot onze school. In de meeste gevallen is dit slechts een formaliteit. Gaat het echter om zij-instroom of heeft uw kind extra ondersteuning nodig, dan gebruiken wij deze zes weken om met u en bijvoorbeeld de vorige school of dagopvang/peuterspeelzaal te overleggen wat er voor uw kind nodig is en wat dit voor ons als school betekent. Besluiten wij positief over de toelating van uw kind dan vragen wij u nogmaals te bevestigen dat u gebruik zult maken van deze toelating. Hiermee is de inschrijving definitief en kan hij of zij op 4-jarige leeftijd starten bij ons op school, of als het gaat om een overstap in een hogere groep op het afgesproken moment.

Wilt u uw kind (voor)aanmelden? Stuur dan het in zijn geheel ingevulde vooraanmeldformulier , voorzien van handtekening, naar administratie@eersteleidseschool.nl of per post naar P.C. Hooftlaan 12, 2332 AX in Leiden. (Voor)aanmelden hiervoor is altijd mogelijk, wij melden aan op datum van binnenkomst van het vooraanmeldformulier/  Applicationform.

Tot ziens op de E.L.S.

 

Het laatste nieuws

Menu