Lees de blog van Ed Bossong

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Het schooljaar is weer begonnen. We hebben een moeilijke start gemaakt dit schooljaar. Het plotselinge verlies van Juf Marije (vlak voordat het schooljaar begon) heeft ons allen enorm geraakt. Namens het team wil ik via deze nieuwsbrief iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen die we hebben mogen ontvangen. Het is hartverwarmend om te mogen ervaren dat er zoveel mensen met ons hebben meegeleefd. Wij zijn nu aan het nadenken hoe we voor Marije een blijvend plekje kunnen creëren, zodat ze toch een beetje bij ons blijft.

Hoewel de tijd voor ons even heeft stilgestaan, gaat het leven gewoon door. Ik ben er daarom enorm trots op dat het team er toch voor heeft gezorgd dat de kinderen een goede start hebben gekregen.

U heeft de afgelopen weken namelijk aan een aantal veranderingen mogen proeven. Allereerst de verbouwing. Er is een onderbouwklas (groep 3) bijgekomen en er zijn 2 kleuterklassen opnieuw ingericht. Wij zijn nu klaar voor de laatste verbouwing. Deze gaat volgend jaar in de zomer plaatsvinden en zorgt voor een extra klaslokaal en een nieuwe lerarenkamer. Ik wil daarvoor graag de inzet benoemen van twee van onze bestuursleden. Floris Blaauw en Tom Onderwater. Deze mannen hebben ervoor gezorgd dat de laatste verbouwing vlekkeloos is verlopen.

Daarnaast heeft u mogen proeven aan een nieuwe manier van communiceren. Vanaf nu verloopt 90% van de schriftelijke communicatie tussen de leerkracht en de ouder via de ouder-app Parro. 97% van de ouders heeft zich al aangemeld en heeft al van de voordelen mogen proeven. U kunt via de App bijvoorbeeld ook uw privacyvoorkeuren instellen. Op het gebied van communicatie kunt u nog een aantal veranderingen verwachten. Zo willen we de website gerichter gaan inzetten voor belangstellenden buiten de school en willen we een digitale schoolgids lanceren voor u als ouders. Hier kunt u straks snel en eenvoudig alle schoolgerelateerde informatie op vinden.

Ook intern zijn we flink met elkaar aan de slag. Dit jaar zijn we van start gegaan met Stichting LeerKracht. Stichting LeerKracht staat voor een nieuwe vorm van samenwerken waarbij de leerling en de leerkracht centraal staan. Mocht u interesse hebben dan kunt u meer lezen over de aanpak op de website https://stichting-leerkracht.nl/aanpak/.

We verwachten via de methode van Stichting LeerKracht duidelijke resultaten te boeken in de ontwikkeling van de school. En dat brengt mij op een voor de vereniging belangrijk punt.
Ons bestuur is op zoek naar versterking. Op dit moment is het bestuur onderbezet en dit vertraagt op onderdelen de besluitvorming en daarmee indirect ook de voortgang van sommige ontwikkelingen. Het bestuur zoekt op korte termijn een secretaris en iemand met kennis op het gebied van ICT en communicatie. Heeft u interesse voor de functie van bestuurslid, maar ligt de expertise op een ander vlak, dan hoop ik dat u toch reageert. In overleg kunnen de bestuurs-portefeuilles wellicht anders verdeeld worden. Het is belangrijk dat wij een goed bestuur hebben, zeker in deze drukke tijd. Een bestuur met slagkracht is een belangrijke succesfactor om onze kwaliteit te behouden en om aan onze ambitie te voldoen om verder te groeien. Ik hoop daarom op uw aanmelding. Dit kan door een mail te sturen naar ebossong@eersteleidseschool.nl of door onze voorzitter Marieke van den Vlekkert te benaderen (voorzitter@eersteleidseschool.nl).

Ik wens verder iedereen een fijn schooljaar toe. Vriendelijke groet, Ed Bossong.