Blog februari

Beste ouder(s), verzorger(s)

De laatste weken hebben we ons binnen de school met verschillende zaken bezig gehouden.
Ik vind het goed en belangrijk om een aantal van deze onderwerpen met u via deze nieuwsbrief te delen.

Allereerst het Coronavirus!
Omdat wij een school zijn met kinderen met veel verschillende nationaliteiten, krijgen wij de laatste tijd veel vragen van ouders over het Coronavirus.

Vragen als: er zitten bij mij kinderen in de klas die in Azië zijn geweest, is het wel veilig?
Hebben jullie als school informatie over de mogelijke gevaren?
Heeft de school al maatregelen genomen?

Om hier aan iedereen wat meer informatie over te geven kunnen we het volgende mededelen.
Ja, wij staan in direct contact met de GGD hierover.
Het is volgens de GGD niet nodig om op dit moment een speciaal protocol te volgen.
Zodra de situatie wijzigt, neemt de GGD contact met ons op.

Daarnaast heeft de R.I.V.M. (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een site geopend met vragen en antwoorden over het Corona virus.
De website kunt u volgen en u kunt er een uitgebreide vraag en antwoordenlijst op vinden met de meest gestelde vragen.

Dit is op dit moment (wat de school betreft) de informatie die we kunnen delen.
Het dus (nog) niet nodig om extra maatregelen te treffen.

Trakteren op school?
Verder kwam er een artikel op mijn pad wat ik graag uit betrokkenheid met u wil delen.
Het is voor ons op dit moment bedoeld om een discussie op gang te brengen.
Wat is de vraag?
Wij zijn graag een gezonde school en hanteren nu het beleid dat wij aan ouders adviseren om gezonde traktaties mee te geven.
Toch komen wij als school soms voor verrassingen te staan.
De vraag is… is ons beleid wel voldoende?

Ikzelf zie het verband, maar wij vragen ons af hoe dit onder de ouders leeft.
Voelt u zich vrij om hierop te reageren.

Status, gezondheid, religie; trakteren op school is een hoop gedoe – NRC
Je stoel is versierd. De muziekinstrumenten liggen klaar. En als iedereen het lokaal binnen is, kan het verjaardagsfeest beginnen. De kinderen zingen, je krijgt een feesthoed, en daarna blaas je …
www.nrc.nl

Met vriendelijke groet,